3- عدم حساسیت :
حساسیت یعنی جذب شرایطی که از آن فراری هستیم.
مادر با حساسیت تمام دست به دعا برمی داره:
"خدایا هر امتحانی میخوای بگیری از من بگیر، ولی بچه ام نه!
در هر زمینه ای که مته به خشخاش گذاشتی، همون اتفاق برات پیش میاد و خفاش شب بچه ی اون مادر رو می دزده.
یه قصه ی جالب دیگه هم واستون بگم:
یه آقایی می گفت که: من یه پیکان داشتم مدل 53. ما تو عمرمون با این پیکان نه به کسی زدیم و نه کسی به ما زد. شب ها هم همین جوری میزاشتیمش توی کوچه. خیلی وقت ها هم صبح که میرفتم، می دیدم که در یا شیشه ماشین باز بوده. اسم نوشتیم برای یک دستگاه پژو.
چند ماهی تو نوبت بودیم تا اینکه پژو رو به ما دادن.
پژو رو دیگه تو کوچه نمیزاشتم که، می بردمش توی حیاط خونه. به بچه هم گفتم که دیگه حق نداری توی حیاط فوتبال بازی کنی.
چون خط میندازی به ماشین.
و جالب این بود که هر چی موتور و ماشین توی تهران بود، نیت کرده بودن که بمالن به ماشین ما!
صبح تا اومد ماشین رو در بیارم یکی از عقب زد به ماشین.
100 متر اون ور تر موتوری با کلاه کاسکت اومد تو آینه بقل من.
پس عبارات تاکیدی رو بگین ولی نسبت به آنچه که می خواید بهش برسید حساسیت نشان ندید.
چون نه تنها به خواسته تون نمی رسید بلکه شرایط کاملا برعکس میشه.
2- تکرار :
عبارات تاکیدی را باید دائما تکرار کرد.
بعضی ها یه دو سه روزی میگن و خسته میشن.
این رو بدونیم که ضربات کوچک ولی مداوم نقش ضربه های بزرگ و اساسی رو ایفا می کنند.
آنقدر باید گفت تا به نتیجه رسید.
روزی چند بار بگیم؟
عدد مهم نیست!
هر چه تکرار بیشتر، نفوذ در ضمیر ناخودآگاه عمیق تر و بیشتر.
عبارات تاکیدی رو کجا بگیم؟هر جای ممکن.
تو تاکسی....تو دانشگاه.....محل کار.......پیاده رو......
چه موقع بگیم؟بهترین زمان برای گفتن عبارات تاکیدی صبح و شب است.
صبح که از خواب پا میشی، ذهن کاملا آماده است و هیچ درگیری قبلی نداره.
شب هم خیال راحته که میگی و بعد می خوابی.
اما چون معمولا در طی روز درگیری ذهنی زیاد است، شما نمی تونید با تمرکز روی عبارات کار کنید. ولی شما هر وقت که می تونید بگید.
ولی بهترین زمان صبح، بعد از اینکه بلند شدید و شب، قبل از خواب است.
شاید اون اول که عبارات رو می خواهید بگید، شنیدن صدای خودتون براتون جالب نباشه ولی باید بگید تا به صدای خودتون عادت کنید.
هر وقت احساس کردید که دارید سست میشید دقیقا زمانی است که باید عبارات تاکیدی رو بیشتر به زبان بیارید.
علی (ع) فرمودند: کسی که صبر ندارد به پیروزی نمی رسد.
عبارات تاکیدی رو باید مستمر و با حوصله و صبر بگی تا به نتیجه برسی.
اگر موفقیت بزرگ میخواهید زمانی طولانی باید صرفش کنید.
6 نکته ی مهم برای استمرار و موثر بودن عبارات تاکیدی :
1- نگهداری
2- تکرار
3- عدم حساسیت
4- عدم نگرانی
5- تطابق حالات فیزیکی با خواسته ها
6- تصویرسازی ذهنی
• نگهداری : دو نوع نگهداری داریم ، اختصاصی و عمومی
الف ) نگهداری اختصاصی : باید توجه کرد وقتی عبارات تاکیدی مثبت را تکرار می کنیم ، دیگر از تلقین های منفی و افکار منفی در خصوص خواسته ای که داریم باید صرفنظر کنیم.
به طور مثال وقتی در مورد قبولی در دانشگاه عبارات تاکیدی مثبت بکار می بریم ، باید تلقین های منفی و نگرانی نرسیدن به خواسته و قبول نشدن در دانشگاه را دیگر کنار بگذاریم.
ب ) نگهداری عمومی : تا جایی که ممکن است باید تلاش کنیم خود را از منفی ها دور کنیم ، موسیقی های منفی ، صحبت با دوستان منفی که مدام از مشکلات و ناامیدی می گویند ، خواندن مجلات منفی و ... چیزهایی است که اگر بخواهیم به موفقیت برسیم "باید" آنها را کنار بگذاریم. یکی از این موارد مهم منفی موسیقی ها ، مجلات و فیلم های منفی است .
کلمات نقش اساسی در جهت دهی به ضمیرناخودآگاه ما ایفا می کنند ، به این دو نکته ی بسیار مهم توجه کنید.
1- در جملات تاکیدی مثبت خود کلمات منفی بکار نبرید
بعضی از جملات شاید به خودی خود منفی نباشند ، اما کلمات منفی در آنها بکار رفته است. باید توجه کنیم در عبارات تاکیدی مثبت حتی کلمه ی منفی نیز نباید بکار ببریم ، چرا که ضمیر ناخودآگاه به تک تک واژه ها توجه می کند.
به جدول زیر دقت کنید ، عباراتی که نباید بکار ببریم و عبارات جایگزین آنها :
من دیگه عصبانی نمیشم ---------------------من رابطه ای عالی با دیگران دارم
من چاق نمیشم ---------------------------من روز به روز به وزن ایده آل نزدیکتر میشم
2 – این جملات مشهور ولی به شدت منفی را از مکالمات روزمره ی خود حذف کنید:
خدا بد نده ---------خدا به شما سلامتی بده
فراموش نکنی ها------یادت باشه
خسته نباشید--------خدا قوت
دست شما درد نکنه -------ممنون از لطفتون
فراموش نکنیم مثبت اندیشی با ساده اندیشی تفاوتی اساسی و مهم دارد. ما در مثبت اندیشی واقعیت ها را می بینیم چرا که معتقدیم:
"منفی ها و مشکلات در زندگی ما وجود دارند ، اما ما به لطف خدا اثر آنها را در زندگی خود خنثی کرده و بر آنها غلبه می کنیم"
ما با بی توجهی به منفی ها ، سعی می کنیم اثر آنها را در زندگی خود خنثی کنیم.
در اینجا یک نکته ی اساسی و بسیار مهم را نباید فراموش کرد ، همانطور که در جلسه ی نخست گفتیم ، بنابر یک قانون طبیعی: تا شروع به انجام کاری می کنیم ، در مقابل آن مقاومت می شود.
بنابراین طبیعی است که تا شروع به تفکر مثبت و مثبت اندیشی در زندگی می کنیم و سعی می کنیم منفی ها در ما اثری نداشته باشد ، شیطان زمزمه های منفی را در ذهن ما تقویت کرده و منفی ها را بزرگ جلوه می دهد و با جملاتی از جنس جمله ی زیر سعی می کند ما را از تحول و مثبت اندیشی بازدارد.
چرا خودتو گول میزنی ؟
مگه میشه مشکلات رو ندید گرفت ؟
اینا همش حرفه ، مثبت اندیشی چیه دیگه ؟
هر وقت چنین جملاتی در ذهن ما وسوسه شد ، نباید شک کرد این همان وسوسه ی شیطان است که نمی خواهد بگذارد تحول در ما اتفاق افتاده و دید ما نسبت به زندگی مثبت شود.
فراموش نکنیم باید در ابتدای راه تحول آماده ی مقابله با منفی ها و مقاومتها بود.
• اشکال مختلف عبارات تاکیدی مثبت :
یکی از نکات مهم در عبارات تاکیدی این است که جملات باید به زبان خود ما بیان شوند ، جملات را باید طوری انتخاب و تنظیم کنیم که به ما انگیزه بدهد. مثالی که در جلسه چهارم در خصوص ازدواج زدیم را به خاطر بیاورید.
4 شکل مهم عبارات تاکیدی مثبت :
1- شفاهی و فردی :
در این روش جمله ای را با سلیقه ی خود و با رعایت شرایطی که در جلسات گذشته گفتیم ، تنظیم کرده و آن را خودمان برای خودمان به صورت شفاهی تکرار می کنیم تا وارد ضمیر ناخودآگاه ما شود.
2- شفاهی و غیر فردی :
در این روش از فرد دیگری هم کمک می گیریم ، این فرد می تواند خواهر یا برادر ، پدر یا مادر ، همسر و یا دوست باشد. بدین صورت که ما جملات تاکیدی مثبت را تکرار کرده و فرد مقابل ، تایید می کند.
3- آواز و شعر :
شعر و آواز و جملات ریتم دار ، در برانگیخته شدن انگیزه های برخی افراد نقش بسیار مهمی ایفا می کنند ، آواز و شعر به بعضی واقعا انگیزه می دهد ، اگر از این دست افراد هستید ، جملات تاکیدی خود را به صورت ریتمیک و با زبان ساده تکرار کنید.
4- کتبی :
می توانیم عبارات مثبت را روی کاغذ آورده و آن را در جایی که زیاد میبینیم – مثلا در اتاق – نصب کنیم ، البته باید توجه کرد چنانچه در اطراف ما افراد منفی حضور دارند که با دیدن جملات به تمسخر و دلسرد کردن شما می پردازند ، بهتر است از نوشتن و در جای عمومی قرار دادن آن خودداری کنید.
یکی از نکاتی که باید در هنگام تکرار جملات تاکیدی مثبت بدان توجه کرد ، "انتظار" است.
قانونی وجود دارد که می گوید :
" انتظار بیشتر از خود و دیگران داشتن ، به شدت بر بهبود عملکرد تاثیر دارد.ما باید انتظارمان از خود و دیگران را بالا ببریم ، البته فراموش نکنیم که انتظار با توقع کاملا متفاوت است.
اجازه بدهید مثالی واقعی بزنیم :
"دوستی برایم تعریف می کرد : ما در یک آپارتمان زندگی می کنیم ، صاحب آپارتمان ، پیرزنی بسیار بداخلاق است که در طبقه ی اول می نشیند و روزی نیست که به ساکنان و مستاجرانش روی تند نشان ندهد و کلا هیچ کس از نیش و کنایه هایش در امان نیست.
یک روز من تصمیم گرفتم در مورد برخورد این پیرزن با خودم عبارات تاکیدی بکار ببرم و همزمان قانون انتظار را نیز در این مورد رعایت کنم ، بدین ترتیب ، ابتدا از صبح مدام با خودم تکرار می کردم به لطف خدا امروز خانم صاحبخانه با من به خوبی رفتار می کند ، همزمان ، انتظار خود را نیز بالا بردم ، یعنی انتظار داشتم با من خوب برخورد کند ، به طوری که واقعا به یقین رسیدم که امروز پیرزن همسایه بر خلاف همیشه که به نحوی گیر میداد ، با من بسیار خوب برخورد خواهد کرد.
نتیجه شگفت انگیز بود !
وقتی وارد آپارتمان شدم پیرزن صاحبخانه لبخندی به من زد و گفت : چطوری پسرم ؟ خسته نباشی !"
باز هم تاکید می کنیم که انتظار با توقع متفاوت است.
اگر ما همزمان با عبارات تاکیدی مثبت ، انتظار را نیز از خودمان بالا ببریم ، گام مهمی برای رسیدن به خواسته هایمان برداشته ایم.
این تمرین را میتوان با هر روشی انجام داد (خوابیده به پشت طوری که دستها و بازوها در کنار بدن باشد و یا نشسته روی صندلی راحتی) انتخاب روش به شما بستگی دارد که با کدامیک راحتتر باشید. بعد از اینکه نشسته یا خوابیدید یک نفس عمیق از راه بینی بکشید (دم عمیق)، آنراحبس کنید، سپس آرام از طریق دهان بیرون بدهید (بازدم عمیق)، چند ثانیه به ریه استراحت بدهید. (این کار را سه مرتبه تکرار کنید)حالا چشمان خود را ببندید،
تصور کنید که میخواهید برای قدم زدن بهجنگل بروید، دری مقابل دیدهگان شما قرار دارد، جلو بروید و در را باز کنید وبه بیرون قدم بگذارید. راهی باریک و روشن که از میان درختان میگذرد به چشم میخورد ، شما در این راه قدم بگذارید و جلو بروید…شما در پایین جاده در سمت راست درختان بلندی را میبینید ، در این میان درخشندگی سیبهای قرمز توجه شما را جلب میکند، از میان سیبهای بیشمار سیبی قرمز را انتخاب کنید. سیب را در دست دارید و جریان رنگ قرمز را در خود احساس میکنید. این سیب قرمز اولین چاکرای شما راچاکرای ریشه) شارژ میسازد. میتوانید سیب قرمز را بخورید. به راه رفتن ادامه دهید، در حالی که آگاهی کامل بر قدم زدن دارید. شما تا نزدیکی گلهای نارنجی زیبایی که همه یک اندازه و یک شکلند پیش میروید. دسته گلی را از این گلهای نارنجی انتخاب کنید و جریان ملایم رنگ نارنجی را درخود حس کنید. رنگ گلهای نارنجی دومین چاکرای شما را (چاکرای خاجی)شارژ میسازد. شما میتوانید این دسته گل نارنجی زیبا را برای خودتان داشته باشید. جلوتر بروید تا به کنار پرندههای زرد خوش رنگ، خوش آواز و زیبا برسیددست خود را آرام روی بالهای یک پرنده بکشید و به آوازش گوش دهیدجریان رنگ زرد پرنده را کاملاً در خود احساس کنید. چاکرای سوم شماشبکهی خورشیدی بوسیلهی رنگ زرد پرهای زیبای پرنده شارژ میشودشما سبک پریدن پرنده زرد را مشاهده میکنید تا پرنده محو شود. وهمیشه شیرینی آواز پرندهای زرد را به خاطر خواهید داشت به آرامی به سمت راست بروید. چمن زار سرسبز و وسیعی را در مقابل خود ببینید و روی فرش سبزی از علفها بنشینید. دست خود را در علفهای سبز فرو ببرید و آنرا لمس کنید و این جریان رنگ سبز را احساس کنید. این رنگ سبز علفها چاکرای چهارم شما را (چاکرای قلب) شارژ میکند. شمامیتوانید از تازگی علفها لذت ببریدکمی جلوتر در نزدیکی شما صدای آبشاری به گوش میرسد، به راه خودادامه دهید تا آبشار را مشاهده کنید و از پایین آمدن قطرات آب شاداب شوید. در دریاچهی پایین آبشار، رنگ آبی آب را ببینید. دستهای خود را بهآرامی در سردی و خنکای آبی آب فرو ببرید و جریان این رنگ آبی را با تماموجود حس کنید. این رنگ آبی آب پنجمین چاکرای شما را (چاکرای گلو)شارژ میسازد. مقداری از این آب بنوشید و لذت ببریدبه راه خود ادامه دهید و حرکت و جنبش پروانهای نیلی رنگ را ببینید. باانگشت آنرا لمس کنید. از نوسان و جریان این رنگ نیلی آگاه باشید و آنراحس کنید. پروانه نیلی رنگ که روی انگشتان شما نشسته چاکرای ششم شما را (چشم سوم) شارژ میسازد. بعد پریدن آرام و محو شدن پروانه رامی بینیدبه آخر راه که رسیدید درهی عمیقی پوشیده با گلهای بنفشه را مشاهده میکنید. دستهای از گلها را انتخاب کنید. جریان رنگ بنفش گلهای بنفشه راحس کنید و اجازه دهید تا چاکرای هفتم شما را (چاکرای تاج) شارژ سازدبه آرامی به عقب برگردید و رقص رنگین کمانی را در پهنهی آسمان مشاهده کنید. شما نیز دارای یک رنگین کمان هستید، که در روشنایی،خوشی، خنده و آشتی با عشق آنرا در هالهی خود دارید. جریان تمامی رنگهای رنگین کمان را ( بنفش، نیلی، آبی، سبز، زرد، نارنجی و قرمز ) درخود احساس کنید و سرشار از این رنگها باشیددر پایان این سفر رویایی، رنگین کمان کمرنگ و کمرنگتر میشود، برگردیدو پشت در بایستید، در را بازکنید و به داخل قدم بگذارید. حال داخل اتاق هستید، چشمان خود را باز کنیدهر زمان که شما بخواهید و اراده کنید میتوانید این سفر را به یاد بیاورید وتکرار کنید :)